Bilde i stua på en ny hytte

Slik får du TV på hytta

Har du lyst på TV-kanaler på hytta, men vet ikke hvordan du får det? Vi gir deg oversikten over hvilke leverandører som kan levere TV på hytta.

Bilde av Gjermund Stensrud

Gjermund Stensrud

Sist oppdatert: 03.07.2022 08:07
{share}

Det finnes flere løsninger for å få sett TV på hytta, men i denne artikkelen skal vi fokusere på mulighetene for å skaffe seg tilgang på lineær-TV, på «tradisjonelle» måter.

Selv om de aller fleste TV-leverandører inkluderer streaming av TV i sine abonnement, velger vi å ikke inkludere dette i vår oversikt ettersom det fortsatt ikke er vanlig med internett på hytta.

Tre store leverandører av TV til hytta

Kort oppsummert har du tre ulike valg når det kommer til å få TV på hytta. Canal Digital, RiksTV og Viasat. Disse leverer alle TV-signaler utenfor allfarvei også der du ikke har internett.

Både Canal Digital og Viasat krever montering av en parabolantenne med tilhørende dekoder for å få inn signaler. RiksTV skiller seg dermed ut med å være den eneste løsningen som baserer seg på det digitale bakkenettet, og ikke satellittsignaler.

De tre nevnte leverer altså alle TV til hytta, men det er mer enn bare teknologien bak som skiller dem. Det er nemlig mulig å inkludere TV på hytta i ditt eksisterende abonnement, eller fryse abonnementet for en periode når du uansett ikke skal være på hytta.

Bilde av to hytter på fjellet
Via bakkenett eller parabol. TV på hytta har aldri vært enklere.

Under oppsummerer vi nøkkelpunkter om de tre leverandørene slik at du enkelt kan sammenligne. Da blir det lettere å velge den rette leverandøren.

Slik får du TV på hytta med RiksTV

  • Hvordan: RiksTV får signaler fra det digitale bakkenettet ved hjelp av en tradisjonell TV-antenne.
  • Fryse abonnement? Har mulighet for å fryse abonnementer i åtte måneder om du ønsker det.
  • Abonnement: Krever dekoder/kort og antenne. Har du avtale som inkluderer TV flere steder, kan hytta være en av disse.
  • Bonus: RiksTV har dekningsgaranti. Det vil si at du kan heve kjøpet innen 30 dager om du ikke får signal på hytta di.

Slik får du TV på hytta med Viasat

  • Hvordan: Får inn satellittsignaler via en parabolantenne som må monteres.
  • Fryse abonnement? Har mulighet for å fryse abonnement i tre måneder per kalenderår.
  • Abonnement: Krever parabolantenne og dekoder. Har du en eksisterende avtale vil du kunne få en rimeligere pakkeavtale.

Slik får du TV på hytta med Canal Digital

  • Hvordan: Får inn satellittsignaler via en parabolantenne som må monteres.
  • Fryse abonnement? Har mulighet for å fryse abonnementet i opptil 6 måneder.
  • Abonnement: Krever parabolantenne og dekoder. Har du en eksisterende avtale vil du kunne få en rimeligere pakkeavtale.

Husk at om du er så heldig å ha tilgang til internett på hytta så har de fleste TV-leverandørene lansert mulighet for å se på TV overalt. Da trenger du ikke tenke på å ordne med verken parabol eller en ny dekoder, og du kan ganske enkelt streame TV uansett hvor du er.

Har du spørsmål? Send oss gjerne en mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Del denne artikkelen:
{share}
Grafisk utsnitt av Hus.no logo