Bilde i stua på en ny hytte

Slik får du TV på hytta

Har du lyst på TV-kanaler på hytta, men vet ikke hvordan du får det? Vi gir deg oversikten over hvilke leverandører som kan levere TV på hytta.

Bilde av Gjermund Stensrud

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sist oppdatert: 05.08.2022

Det finnes flere løsninger for å få sett TV på hytta, men i denne artikkelen skal vi fokusere på mulighetene for å skaffe seg tilgang på lineær-TV, på «tradisjonelle» måter.

Selv om de aller fleste TV-leverandører inkluderer streaming av TV i sine abonnement, velger vi å ikke inkludere dette i vår oversikt ettersom mange ønsker seg tv på hytta, uten å måtte ordne med en internettavtale i tillegg.

To store leverandører av TV til hytta

Kort oppsummert har du i dag to leverandører å velge mellom for å få TV på hytta: Allente (Canal Digital og Viasat har slått seg sammen) eller RiksTV.

Løsningen til Allente er avhengig av at du monterer en parabolantenne og kobler til en dekoder for å få inn signaler. RiksTV på sin side leverer TV via det digitale bakkenettet, og ikke satellittsignaler.

I tillegg til at de skiller seg fra hverandre når det kommer til hvordan du får TV-signalene, er det også forskjeller på abonnementsløsningene deres. Det er nemlig mulig å inkludere TV på hytta i ditt eksisterende abonnement, eller fryse abonnementet for en periode når du uansett ikke skal være på hytta.

Bilde av to hytter på fjellet
Via bakkenett eller parabol. TV på hytta har aldri vært enklere.

Slik får du TV på hytta med Allente

  • Hvordan: Får inn satellittsignaler via en parabolantenne som må monteres.
  • Fryse abonnement? Allente lar deg fryse abonnement i opptil seks måneder per kalenderår.
  • Abonnement: Krever parabolantenne og dekoder. Har du en eksisterende avtale vil du kunne få en rimeligere pakkeavtale.

Slik får du TV på hytta med RiksTV

  • Hvordan: RiksTV får signaler fra det digitale bakkenettet ved hjelp av en TV-antenne.
  • Fryse abonnement? RiksTV lar deg fryse abonnementer i opptil åtte måneder.
  • Abonnement: Krever dekoder/kort og antenne. Har du avtale som inkluderer TV flere steder, kan hytta være en av disse.
  • Bonus: RiksTV har dekningsgaranti. Det vil si at du kan heve kjøpet innen 30 dager om du ikke får signal på hytta di.

Husk at om du er så heldig å ha tilgang til internett på hytta så har de fleste TV-leverandørene lansert mulighet for å se på TV overalt. Da trenger du ikke tenke på å ordne med verken parabol eller en ny dekoder, og du kan ganske enkelt streame TV uansett hvor du er.

Grafisk utsnitt av Hus.no logo